Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Thorvaldsens Kristusfigur

2. pinsedag, den 13. juni 2011 forærede Arne Jensen, født på Elbjergvej, Kgs. Tisted kirke sin 50 cm store Thorvaldsens Kristusfigur.

For ca. 35-40 år siden så hele familien Jensen en gudstjeneste fra Københavns Domkirke i fjernsynet. Der så de den originale mere end 3 meter høje Kristusfigur, som Thorvaldsen havde lavet, blev han så begejstret, at Arne Jensen købte denne figur til sin kone i julegave. Kristusfiguren har haft sin faste plads på skrivebordet hos familien Jensen. For knap 3 år siden døde Tove Jensen og Arne overvejede, hvad der skulle ske med figuren, når han engang ikke var mere. Han spurgte først sine 3 sønner, om de var interesserede. Men af forskellige årsager ønskede ingen af dem at få den. Derefter begyndte Arne Jensen at besøge forskellige kirker, for at finde ud af hvilken kirke, han synes, der skulle have figuren. En dag var han i kirke i Kgs. Tisted og efter gudstjenesten gik han en tur på kirkegården. Han kendte alle dem, som var begravet på kirkegården og besluttede så, at her skulle Thorvaldsens Kristusfigur være, hvis kirken ville have den.

Kirken var under renovering på det tidspunkt, så vi var nødt til at afvente, at den blev fuldført. Derefter er der søgt hos Provstiudvalget, som gav tilsagn.

Så i dag er figuren sat op på en helt ny glashylde ved døbefonten, hvor Jesus tager imod de små børn!