De fleste børn bliver døbt indenfor 6 mdr. fra fødslen.

Samtidig bliver barnet navngivet, men det kan også ske tidligere, hvis barnet f.eks. skal have et pas.

Dåben handler om at lægge barnet i Guds hænder og at knytte det sammen med Jesus.

Siden hen skal barnet lære Gud og Jesus at kende og komme til en egen tro, og det kræver forældrenes aktive medvirken. Det vil sige, at forældrene forpligter sig til at være gode forbilleder for børnene ved selv at leve som kristne, bl.a. ved at gå i kirke, bede og at fortælle bibelhistorie.

Alligevel er det Gud som handler i dåben, for Han rækker sin store hånd ned til et lille, svagt og sårbart menneske, der ligesom os voksne har brug for at være tæt ved Ham.

Til dåben skal der bruges 2 til 5 faddere. Den person, som bærer barnet, kaldes ofte for gudmor eller gudfar.

Dåben finder sted under en almindelig gudstjeneste, eller evt. i forbindelse med bryllup eller ved en lørdagsdåb. Dåben kan også finde sted som voksendåb eller konfirmanddåb.

Kontakt præsten for at finde tid til dåb, og aftale tid for en dåbssamtale.

Præsten skal have navne og adresser på fadderne, der skal aftales salmer og man snakker om ritualet og teologien ved en dåb.