Ægteskab

Man kan blive viet i kirken, hvis mindst den ene part er medlem af Folkekirken, og man har er vis tilknytning til den bestemte kirke.

Kontakt præsten for at finde tid til vielse og aftale tid for en vielsessamtale. Det er en god ide at aftale dato i god tid.

Forud for vielsen skal brudeparret rekvirere en ”Prøvelsesattest” fra kommunen. Prøvelsesattesten er gyldig i tre måneder fra udstedelsesdatoen og gives til præsten.

En vielse kan finde sted på et hvilket som helst tidspunkt, hvor præsten og personalet har tid. Det kan være torsdag eftermiddag i joggintøj, eller lørdag formiddag i kjole og hvidt. Det er helt op til brudeparret. Vielsen kan arrangeres så lille som på rådhuset eller så stor som i domkirken. Det planlægger vi, når I ringer.

Altså, om det skal være på torsdag klokken 16, eller om to år lørdag klokken 14, det bestemmer I selv!

Det er gratis at ændre navn i forbindelse med en vielse.

Præstens Ord

Sognepræsten ved Kongens Tisted, Binderup og Durup Kirke (Rikke Visby Wickberg) vier alle, der ønsker at indgå ægteskab på baggrund af kærlighed. Som der står i Paulus' første brev til menigheden i Korinth: "Så bliver da tro, håb og kærlighed, men størst af dem er kærligheden."

Det gælder både mennesker, der tidligere har været skilt, ønsker ægteskab med een af samme køn eller ønsker at indgå ægteskab i det fri. Så længe man gifter sig af kærlighed og ønsker at gøre det for Guds åsyn, dømmer jeg ikke. Det eneste formalia, der skal være på plads er biskoppens dispensation, som jeg skaffer.